Rada č.4

Rada č.4

Aby bolo jedlo pripravené bezpečným spôsobom, treba dodržiavať vhodnú osobnú hygienu aj hygienu kuchyne, jedlá poriadne variť alebo zmrazovať, samostatne pripravovať a skladovať nespracované alebo uvarené jedlo.

Všetky potraviny sa musia skonzumovať ešte pred uplynutím dátumu spotreby.23 Možno vám odporučia, aby ste dodržiavali „čistú“ diétu.23 To znamená, že by ste sa mali vyhýbať šalátom, ktoré by mohli byť znečistené, a tiež sa vyhýbať jedlám, ktoré by mohli obsahovať škodlivé baktérie. Ide o:

  • surové a nedostatočne uvarené vajcia,
  • mäkkýše,
  • všetky typy paštét,
  • mäkké syry,
  • donáškové jedlo,
  • vopred zabalené sendviče,
  • plátky vareného mäsa,
  • údené ryby,
  • krémové koláče.
23. Macmillan Cancer Support. Avoiding infection. May 2016. Available at: http://www.macmillan.org.uk/information-and-support/coping/side-effects-and-symptoms/other-sideeffects/avoiding-infection.html. Accessed April 2017.

EM-110434

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ

Rada č.5
Pravidelne cvičte
Rada č.6

Nájdite si čas na relaxovanie

Rada č.7
Čo môžem urobiť, aby som sa vyhol infekcii?